top of page

Πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ 2024


Πρόγραμμα ΠΚΕ 2024ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΣΣΑΣ

1. Στον συνημμένο πίνακα (pdf) αναγράφονται οι κωδικοί των υποψηφίων του ΥΠΑΙΘΑ (5Η στήλη) των οποίων τα δικαιολογητικά έγιναν δεκτά στο εξεταστικό κέντρο της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

2. Στην προτελευταία στήλη της κατάστασης αναγράφεται η ομάδα με την οποία προσκαλούνται οι υποψήφιοι και στην τελευταία η ημερομηνία παρουσιάσεως τους. Στο συνημμένο πρόγραμμα (excel) αναγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων της κάθε ομάδας.

3. Το κεφαλαίο γράμμα της αλφαβήτου που βρίσκεται στη στήλη μετά τον αριθμό πρωτοκόλλου χαρακτηρίζει την Ειδική Κατηγορία στην οποία ανήκει ο υποψήφιος. Οι Ειδικές Κατηγορίες και τα γράμματα που αντιστοιχούν σε αυτές αναλύονται παρακάτω:

Α – Τέκνα πολύτεκνων οικογενειών

Β – Τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά

Γ – Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων ειρηνικής περιόδου ή πολεμικών επιχειρήσεων

Δ – Τέκνα ή αδελφοί θανόντων στρατιωτικών ΕΔ σε διατεταγμένη Υπηρεσία

Ε –Τέκνα Μονίμων στρατιωτικών – Εφέδρων και Κληρωτών οπλιτών που συμμετείχαν στα πολεμικά γεγονότα της Κύπρου.

4. Ενημερώνουμε τους υποψήφιους που έχουν δηλώσει στην Αίτηση τους Σχολές της ΕΛ.ΑΣ του Π.Σ και του Λ.Σ-ΕΛΑΚΤ, ότι εφόσον κριθούν ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ στις ΠΚΕ για τις Σχολές ΣΣΕ-Όπλα ή/και ΣΜΥ-Όπλα, θα λάβουν βεβαίωση ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ την οποία θα προσκομίσουν οι ίδιοι στην ΕΛ.ΑΣ το Π.Σ και το Λ.Σ ΕΛ-ΑΚΤ σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στις Προκηρύξεις αυτών.

5. Υποψήφιοι που έχουν δηλώσει μεταξύ των επιλογών τους τη Σχολή Ικάρων/Ιπτάμενοι εφ’ όσον κριθούν ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ στις Ψυχομετρικές – Ιατρικές – Αθλητικές Δοκιμασίες και στην Κολύμβηση θα πρέπει να μεταβούν για επιπλέον ειδικές δοκιμασίες διάρκειας 3 εργασίμων ημερών στην Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (Δεκέλεια-Τατόι Αττικής) τις ημερομηνίες που αντιστοιχούν στην ομάδα τους σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα (πρόγραμμα ΠΚΕ) και το πρόγραμμα της ΔΑΕ (Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης) έχοντας μαζί τους αντίγραφα του Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ») με επισυναπτόμενες τις σχετικές υγειονομικές εξετάσεις-γνωματεύσεις, και το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού (Υπόδειγμα «5») με την Υπεύθυνη Δήλωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει εκ των προτέρων και πριν την παρουσίασή τους στην ΣΣΑΣ, να έχουν εκδώσει φωτοαντίγραφα αυτών.

6. Υποψήφιοι που έχουν δηλώσει μεταξύ των προτιμήσεων τους τις Σχολές:

α. Ικάρων – Ιπτάμενοι

β. Ναυτικών Δοκίμων (Μάχιμοι και Μηχανικοί) και

γ. Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) θα εξετασθούν την πέμπτη (5η ) ημέρα των ΠΚΕ μετά το επιτυχές πέρας των Αθλητικών Δοκιμασιών και στην κολύμβηση στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγ. Δημητρίου. Μη συμμετοχή τους στο αγώνισμα της κολύμβησης είναι λόγος απόρριψης για τις παραπάνω Σχολές. Επιπλέον ενημερώνονται ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες και σκουφάκι.

7. Έναρξη Προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και πέρας Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Η διάρκεια των ΠΚΕ για κάθε ομάδα είναι 5 εργάσιμες ημέρες. Για την περίπτωση των υποψηφίων της Παραγράφου 7 του Παραρτήματος «Γ» της ΕΔΥΕΘΑ 5/2024 (υποψήφιοι που δεν θα συμμετάσχουν λόγω προβλημάτων κατά την διάρκεια της περιόδου των ΠΚΕ) οι επαναληπτικές ΠΚΕ θα διεξαχθούν από Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 έως Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και για όσους έχουν δηλώσει Σχολή Ικάρων/ Ιπτάμενοι θα μεταβούν για ειδικές δοκιμασίες στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) από Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 έως Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

8. Οι Ψυχομετρικές Δοκιμασίες διάρκειας δύο (2) εργάσιμων ημερών θα διεξαχθούν στην έδρα της ΣΣΑΣ, (Πλήθωνος Γεμιστού 1 Έναντι Πανεπιστημίου Μακεδονία).

9. Οι Υγειονομικές Εξετάσεις διάρκειας δύο (2) εργάσιμων ημερών θα διεξαχθούν στο 424 ΓΣΝΕ (Περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης – Ευκαρπίας, πλησίον Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Η πρόσβαση στο 424 ΓΣΝΕ εξυπηρετείται με τις γραμμές 1, 28Α και 28Β του ΟΑΣΘ.

10. Οι Αθλητικές Δοκιμασίες διάρκειας μίας (1) ημέρας θα διεξαχθούν στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης (είσοδος επί της Αγ. Δημητρίου).

11. Οι υποψήφιοι οφείλουν να παρουσιάζονται καθημερινώς στις 08:00 π.μ. στον τόπο που θα διεξάγονται οι εκάστοτε δοκιμασίες.

12. Κατά την παρουσίασή τους καθημερινά στις ΠΚΕ οι υποψήφιοι να έχουν απαραίτητα μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα.

13. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ΠΚΕ οι υποψήφιοι να φέρουν καθημερινά μαζί τους μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή KN95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα, της οποίας η χρήση συνίσταται ισχυρώς στο πλαίσιο πρόληψης κατά της μετάδοσης Covid-19 και λοιπών αναπνευστικών λοιμώξεων σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Δεν συνίσταται η χρήση μάσκας κατά την διάρκεια των αθλητικών δοκιμασιών.

14. Απαραίτητη προϋπόθεση σε όλους τους υποψήφιους κατά την παρουσίαση είναι η απουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού. Υποχρεωτική η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού (Rapid test) στο οποίο να έχουν υποβληθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την πρώτη ημέρα της έναρξης των εξετάσεων και το οποίο θα έχουν καθημερινά μαζί τους.

15. Υποψήφιος που κατά την προσέλευσή του στις ΠΚΕ νοσεί ή έχει νοσήσει εντός των τριάντα (30) προηγούμενων ημερών από COVID-19 και η νόσηση πιστοποιείται με θετικό διαγνωστικό έλεγχο RAPID test, δύναται να συμμετάσχει στις εξετάσεις θέματος κατόπιν: α) προσκόμισης αρνητικού RAPID test και βεβαίωσης υγείας από καρδιολόγο β) της έγκαιρης ενημέρωσης του εξεταστικού κέντρου από τον υποψήφιο, με την αρνητικοποίηση του RAPID test και τις ως άνω προϋποθέσεις, για τον πιθανό επαναπρογραμματισμό των εξετάσεών του. 3


16. Κατά την 1 η ημέρα των ΠΚΕ στην έδρα της Σχολής οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά εντός κλειστού φακέλου την ΑίτησηΥπεύθυνη Δήλωση ( Υπόδειγμα «4» του Παραρτήματος «Θ») και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απέστειλαν ηλεκτρονικά στο εξεταστικό κέντρο, το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ») με επισυναπτόμενες τις σχετικές υγειονομικές εξετάσεις-γνωματεύσεις, το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού (Υπόδειγμα «5» του Παραρτήματος «Θ») καθώς και την Υπεύθυνη Δήλωση για την ακρίβεια των αναγραφόμενων στο δελτίο Ιατρικού Ιστορικού.

17. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα κοινοποιούνται στην ιστοσελίδα και στην πύλη της Σχολής όπως παρακάτω:

α. Των ψυχομετρικών δοκιμασιών την 2η μέρα των εξετάσεων.

β. Των υγειονομικών εξετάσεων την 4η μέρα των εξετάσεων.

γ. Των αθλητικών δοκιμασιών την 5η μέρα των εξετάσεων.

18. Όσοι εκ των υποψηφίων είναι μαθητές-τριες θα τους χορηγείται βεβαίωση για το χρονικό διάστημα που συμμετείχαν στις ΠΚΕ, προκειμένου να δικαιολογήσουν το χρόνο απουσίας τους στην σχολική μονάδα την οποία ανήκουν.

19. Για τυχόν απορίες – διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2310962112 και 2310962177 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρεςΕπαγγελματικός προσανατολισμός μαθητών

1.388 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


aboutcareer-logo_edited.png
bottom of page