top of page

Βαρέθηκα τη δουλειά μου.



Πόσους εργαζόμενους δεν έχουμε ακούσει που να λένε καθημερινά ότι δεν τους ενδιαφέρει η εργασία τους, ή ότι αναγκαστικά κάνουν ένα επάγγελμα για να ζήσουν, ή ότι είχαν άλλα όνειρα, ή ότι φταίει η μαύρη τους η τύχη και δεν είναι ευτυχισμένοι από τη ζωή τους;


Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ αν οι εργαζόμενοι π.χ. στα νοσοκομεία ήθελαν να είναι σε αυτό το επάγγελμα;


Αν ο γιατρός θα ήθελε να είναι γιατρός ή ο δικηγόρος να είναι δικηγόρος;


Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Νομική Σχολή έχει τους περισσότερους λιμνάζοντες φοιτητές. Γιατί αυτό; Μήπως γιατί δεν έχουν τις ικανότητες να τελειώσουν τη σχολή αυτοί οι φοιτητές; Όχι βέβαια. Απλά επέλεξαν τη σχολή τους με λάθος κριτήρια. Είτε γιατί θα συνέχιζαν την οικογενειακή παράδοση, είτε τους έπεισαν ότι αυτό είναι ένα επάγγελμα με κύρος και καλή οικονομική αποκατάσταση. Όμως έστω κι αν καταφέρουν να την τελειώσουν, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα γίνουν ποτέ καλοί δικηγόροι! Γιατί απλά δεν αγαπούν τη δικηγορία.


Για σκεφτείτε μια κοινωνία που ο καθένας θα ήταν ευχαριστημένος από το επάγγελμά του!


Μια κοινωνία που η δουλειά δεν θα ήταν δουλεία!


Ουτοπία;


Όχι και τόσο.


Όταν τα όνειρά μας και οι φιλοδοξίες μας δεν εναρμονίζονται με το επάγγελμα που κάνουμε τότε αρχίζει το μεγάλο πρόβλημα.


Οι εργασιακές σχέσεις γίνονται ανυπόφορες, η ανέλιξη σε υψηλότερες θέσεις είναι αδύνατη και η κατάθλιψη μας κλίνει πονηρά το μάτι.


Η επιλογή ενός επαγγέλματος σημαίνει ότι αναδεικνύω την δημιουργικότητά μου, φροντίζω την προσωπική μου ανάπτυξη, ικανοποιούμαι από την προσφορά μου στην κοινωνία.


Αν δεν ικανοποιούνται αυτά τότε ο άνθρωπος παραιτείται από τη ζωή του, απογοητεύεται, δεν έχει ενδιαφέρον για τίποτα, νιώθει προδομένος από όλους κι από όλα. Και η οικονομική του κατάσταση είναι πάντα μίζερη.


Η προσωπική του ζωή ακολουθεί την κατρακύλα της επαγγελματικής του ζωής.


Όταν δεν ενδιαφέρεται κάποιος για την εργασία του, το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν θα μπορεί να έχει οικονομική ανεξαρτησία και ευρωστία. Σωστά;


Υπάρχει λύση!


Φυσικά και υπάρχει. Ποτέ δεν είναι αργά.


Στη σημερινή εποχή του διαδικτύου αλλά και της ιδιωτικής εκπαίδευσης ο καθένας μπορεί να σπουδάσει το επάγγελμα που θέλει, και αν δεν θέλει σπουδές σε πανεπιστήμιο, υπάρχουν χιλιάδες σχολές όπου μπορεί να επιλέξει αυτό που επιθυμεί.


Το μόνο που χρειάζεται είναι η θέληση του καθενός να κατανοήσει τους λόγους που δεν μπόρεσε να κάνει το επάγγελμα που θα ήθελε, και να μάθει τους τρόπους που μπορεί τώρα να το καταφέρει.


Σημαντική βοήθεια σε αυτό είναι να απευθυνθεί σε έναν Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.


Έτσι θα μπορέσει να κατανοήσει τι χρειάζεται για να αλλάξει τη ζωή του και την καριέρα του, θα βρει τις σωστές πληροφορίες μέσα από το χάος της πληροφόρησης που ζούμε, θα αναπτύξει δεξιότητες και ικανότητες που θα του δώσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό του και ώθηση στην καριέρα του.


Δεν είναι πολυτέλεια να φροντίσουμε τον εαυτό μας.


Δεν είναι αργά να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας.


Δεν είναι ντροπή να θέλουμε την ευτυχία μας.


Στην About Career δίνουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε την σταδιοδρομία που επιθυμείτε.



48 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
aboutcareer-logo_edited.png
bottom of page