top of page

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ


ΑΙΤΗΣΗ  ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

  • Η αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή/ και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr)

  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και την Τρίτη 14/02/2023

  • ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ:

  1. Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους, δλδ. να έχουν γεννηθεί από 01-01-1997 και μεταγενέστερα.

  2. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση όπως ισχύει, για τους υποψήφιους των Σχολών Στρατού Ξηράς (όπλα). Ειδικά καθορίζεται ότι, οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1.70μ και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,63μ.

  3. Να μη φέρουν τατουάζ ή οπές από διάτρηση σώματος (piercing) σε εξωτερικά εμφανές σημείο του σώματός τους.

  4. Να γνωρίζουν κολύμβηση. Οι επιτυχόντες, μετά την κατάταξή τους στις Σχολές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εντός δέκα (10) ημερών, εξετάζονται στην κολύμβηση με μέριμνα της οικείας Σχολής, από αρμόδια στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

  5. Να αναφέρουν αν υπάγονται σε ειδική κατηγορία και ποια (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ) και αν επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος.

  6. Με την υποβολή της αίτησης αποδέχονται να υποβληθούν σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

  7. Με την υποβολή της αίτησης συναινούν στην ηλεκτρονική επεξεργασία των στοιχείων που αναφέρουν.


  • Η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, πρέπει να εκτυπωθεί και να υπογραφεί [είτε από τους ίδιους τους υποψηφίους, είτε από τους ασκούντες τη γονική μέριμνα – εποπτεία (σε περίπτωση ανήλικου υποψήφιου)], να θεωρηθεί για το ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ και μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά να σαρωθούν και ΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.


  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

  1. Φωτοαντίγραφο της αίτησης – δήλωσης υποψηφίου/ας για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) τρέχοντος έτους 2023 ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που διενεργήθηκαν το 2021 ή 2022, από την οποία να προκύπτει ο Κωδικός αριθμός υποψηφίου που δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  2. Φωτοαντίγραφο του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας (ή του δελτίου στρατιωτικής τους ταυτότητας για όσους εκπληρώνουν ως στρατεύσιμοι την στρατιωτική τους υποχρέωση).


  • Προθεσμία για ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ υποβολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών: Τετάρτη 22/02/2023 μέχρι και Τρίτη 28/02/2023

37 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
aboutcareer-logo_edited.png
bottom of page