top of page

Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) Λιμενικού 2024


ΠΚΕ Λιμενικού 2024


Οδηγίες για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις

1.Για κάθε Ομάδα, οι ΠΚΕ θα διαρκέσουν τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες.

Οι υποψήφιοι/ες οφείλουν να προσέλθουν στην ορισθείσα για την Ομάδα τους, ημερομηνία και ώρα, στην τοποθεσία που αναγράφεται στο Πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων φέροντας καθημερινά μαζί τους :

• Το Δελτίο ταυτότητάς τους.

• Φωτοαντίγραφο της Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2024 ή

βεβαίωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν το 2022 ή 2023, εφόσον δεν τους έχει χορηγηθεί Δελτίο ταυτότητας υποψηφίου/ας από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

• Προστατευτική μάσκα για την πρόληψη μετάδοσης και διασποράς του COVID-19 και να τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία έναντι του COVID-19.

2. Επιπρόσθετα, κατά την 1η ημέρα των Υγειονομικών εξετάσεων οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να έχουν μαζί τους:

(Α) Όλες τις απαιτούμενες Εργαστηριακές Εξετάσεις – Γνωματεύσεις, οι οποίες διενεργούνται με μέριμνα του/της ίδιου/ας του/της υποψηφίου/ας, επισυναπτόμενες στο «Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης Υποψηφίου/ας» (Έντυπο -1-) της οικείας Προκήρυξης, το οποίο και θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από τον κατά περίπτωση αρμόδιο ιατρό.

(Β) Τα διορθωτικά γυαλιά οράσεως τους (εφόσον φέρουν) και να μην φοράνε φακούς επαφής.

3. Στις Αθλητικές Δοκιμασίες οι υποψήφιοι/ες να φέρουν αθλητική περιβολή (αθλητικά ρούχα και παπούτσια), νερό και στυλό.

4. Για τις Ψυχομετρικές Εξετάσεις, οι υποψήφιοι/ες να είναι εφοδιασμένοι με γραφικά είδη (μολύβι, μπλε στυλό, γομολάστιχα, ξύστρα).

5. Οι υποψήφιοι/ες που δεν κρίνονται ικανοί/ες σε κάποια από τις ΠΚΕ, δεν συνεχίζουν την εξέταση τους στις υπόλοιπες.

Βεβαιώσεις Ικανότητας

Όσοι/ες υποψήφιοι/ες υποβληθούν στη δοκιμασία των Προκαταρκτικών Εξετάσεων, είτε των Σχολών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και των Σχολών Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), είτε της Ελληνικής Αστυνομίας, είτε του Πυροσβεστικού Σώματος και κριθούν Ικανοί/ες σύμφωνα με τα κριτήρια του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εφόσον ακολούθως υποβάλουν τη σχετική Βεβαίωση Ικανότητας (Καταλληλόλητας) που κα λάβουν, από την αρμόδια Στρατιωτική

Σχολή/ Εξεταστικό Κέντρο ή την ΕΛ.ΑΣ. ή το Π.Σ, αντίστοιχα, στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση: ikanoipke2024@hcg.gr,

θεωρούνται αυτοδικαίως Ικανοί/ες και για τις Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

ως εκ τούτου, ΔΕΝ προσέρχονται στις προκαταρκτικές εξετάσεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην ανωτέρω Βεβαίωση αναγράφονται

  • τα στοιχεία ταυτότητας του υποψηφίου,

  • ο κωδικός αριθμός του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,

  • ο αριθμός τηλεφώνου,

  • το ανάστημα του/ης

  • υποψηφίου/ας και ότι

  • κρίθηκε ικανός/η για το έτος 2024.

Χρόνος Υποβολής

Οι βεβαιώσεις υποβάλλονται μέσα στο χρόνο διενέργειας των Προκαταρκτικών Εξετάσεων του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΣ. Σε περίπτωση που οι προκαταρκτικές εξετάσεις των λοιπών φορέων (Στρατιωτικές Σχολές, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα) διενεργούνται σε μεταγενέστερο χρόνο, η σχετική βεβαίωση υποβάλλεται το αργότερο την μεθεπόμενη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας στη Στρατιωτική Σχολή, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου ο/η υποψήφιος/α να θεωρηθεί ΙΚΑΝΟΣ/Η και για τις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικά έγγραφα




 επαγγελματικός προσανατολισμός

196 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
aboutcareer-logo_edited.png
bottom of page