top of page

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2023-2024


Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2023-2024

Ηλεκτρονική εγγραφή ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

Η περίοδος εγγραφής των επιτυχόντων στο ΥΠΑΙΘΑ (1ο στάδιο) ολοκληρώθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2023. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Πανεπιστημίων βρίσκονται σε αναμονή της αποστολής των στοιχείων των εγγεγραμμένων από το ΥΠΑΙΘΑ. Με την παραλαβή των στοιχείων και την επεξεργασία τους θα ξεκινήσει το 2ο στάδιο εγγραφής.

Επισημαίνεται ότι, η ολοκλήρωση της εγγραφής (2ο στάδιο) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία του ιδρυματικού λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) μέσω του οποίου οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες όπως:

 • Ηλεκτρονική Γραμματεία

 • Ακαδημαϊκή Ταυτότητα

 • ΕΥΔΟΞΟΣ

Αναλυτικοί, επικαιροποιημένοι οδηγοί εγγραφών 2023 έχουν αναρτηθεί στην πλειοψηφία των Τμημάτων, επομένως είναι απαραίτητο να επισκέπτεσαι τακτικά την ιστοσελίδα της σχολής σου και να ελέγχεις το email σου. Ενδεικτικά:

ΕΚΠΑ

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής σας στο Παν/μιο Αθηνών στο Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024 θα σας σταλεί ενημέρωση μέσω SMS και email στα στοιχεία που δηλώσατε στην εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας. Το μήνυμα θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Μητρώου σας και τη σελίδα στην οποία θα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Ο Αριθμός Εγγραφής που θα σας ζητηθεί είναι τα τελευταία 5ψηφία του Αριθμού Μητρώου σας.

Όταν λάβετε την ενημέρωση θα πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα https://webadm.uoa.gr/ και να υποβάλλετε Αίτηση Νέου Λογαριασμού ως προπτυχιακός Φοιτητής. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσετε ηλεκτρονικό λογαριασμό στο Παν/μιο και δικαίωμα πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Παν/μιου (https://www.uoa.gr/foitites/ilektronikes_ypiresies/).

Σχετικά με τα έγγραφα/δικαιολογητικά που μπορεί να χρειάζεται η Γραμματεία του Τμήματός σας ή της Σχολής σας μπορείτε να ενημερώνεστε από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες των Τμημάτων/Σχολών (https://www.uoa.gr/scholes_kai_tmimata/).

Πανεπιστήμιο Πατρών

Κατά το διάστημα από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 έως και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιείται η 2η φάση της ηλεκτρονικής εγγραφής – οριστικοποίησης πρωτοετών φοιτητών ακαδ. έτους 2023-2024 στο πληροφοριακό σύστημα του Πανεπιστημίου Πατρών eggrafes.upatras.gr για φοιτητές που εγγράφονται για πρώτη φορά. Ο σύνδεσμος θα λειτουργήσει με την έναρξη της διαδικασίας, όταν δηλαδή ξεκινήσει η 2η φάση της ηλεκτρονικής εγγραφής – οριστικοποίησης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και θα παραμείνει ενεργός από 2/10/2023 έως και 12/10/2023. Διαδικασία εγγραφής

Για την είσοδο στην εφαρμογή eggrafes.upatras.gr απαιτείται η ταυτοποίηση των φοιτητών μέσω της συμπλήρωσης του κωδικού υποψηφίου και τουλάχιστον ενός ακόμα από τα παρακάτω στοιχεία:

– Κωδ. Υποψηφίου (συμπληρώνεται υποχρεωτικά) – Σταθερό Τηλέφωνο – Κινητό Τηλέφωνο – Πατρώνυμο – E-mail

Μετά την είσοδο, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα υπόλοιπα στοιχεία που ζητούνται (με κεφαλαία γράμματα χωρίς τόνους) και να αναρτήσετε αποκλειστικά σε μορφή pdf, τα παρακάτω απαραίτητα έγγραφα:

 1. Ευκρινής φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

 2. Πιστοποιητικό γέννησης (πρέπει να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο).

 3. Έντυπο στο οποίο να αναγράφεται ο ΑΜΚΑ (μπορεί να αναζητηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση amka.gr/AMKAGR )

 4. Έγχρωμη Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου

Ο ΑΜΚΑ και ο 8/ψήφιος κωδικός εξετάσεων υποψηφίου πρέπει να είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την εισαγωγή στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (28.09 – 04.10.2023)

1ο ΒΗΜΑ:

Εφόσον πραγματοποίησες την εγγραφή σου θα λάβεις από το ΑΠΘ ένα μήνυμα (SMS) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δήλωσες στο ΥΠΑΙΘΑ. Καλείσαι από 28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 20232 να επισκεφτείς την πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ ώστε

α) να καταχωρήσεις τα στοιχεία σου χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που θα λάβεις στο SMS και

β) να ανεβάσεις τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και των δύο όψεων ή διαβατηρίου, σύμφωνα με ό,τι χρησιμοποίησες για την ταυτοποίησή σου στα Πληροφοριακά Συστήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 2. Φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας (πρόσφατη, έγχρωμη ή ασπρόμαυρη, σε ουδέτερο φόντο και να απεικονίζει ευκρινώς μόνο το πρόσωπό σου)

 3. Απλή εκτύπωση του ΑΜΚΑ σου

 4. Υπεύθυνη Δήλωση σύμφωνα με το υπόδειγμα, την οποία μπορείς να εκδώσεις είτε ψηφιακά μέσω του gov.gr είτε εντύπως μέσω ΚΕΠ, με βεβαίωση γνησίου υπογραφής

Καλή σταδιοδρομία!

14 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commentaires


aboutcareer-logo_edited.png
bottom of page